Обкладинка для допису Yuppie Psyho: Майже рецензія.
Kurasagi
Kurasagi

Yuppie Psyho: Майже рецензія.

Так я знаю що казав "не буду публікувати тут рецензії" Але то я дурний був.

Ласкаво просимо до Синтракорпу самого успішного...Пекла на землі

Yuppie Psycho це гра знахідка в буквальному сенсі цього слова бо зустрічаючи цю гру я її вперто ігнорував вважаючи якоюсь японською дешевою шизою. Ну по перше гра іспанська, а друге я був повним дурнем зі своїми упередженнями бо шиза є, але не дешева.

По сюжету ми простий хлопець який випадково саме так випадково отримав роботу в одній з самих престижних компаній ну назвемо це цього всесвіту бо він тут доволі специфічний. Отримав не дивлячись на всю логіку, але про це трохи згодом, а точніше прямо зараз.

Вітаю вас Браяне пастернак, маю повідомити що ваша посада це мисливець на відьом

Саме так знайомтесь Браян Пастернак головний герой який отримав посаду в компанії "випадково" оскільки така собі класова система яка визначається тим в якому шарі міста ти народився передбачає, що людина з нижніх рівнів ніколи навіть не може думати про роботу в такій компанії. Проблема в тому що з перших хвилин роботи все здається не дуже гаразд всі тут шарахаються якоїсь відьми і говорять пошепки аби вона не почула. Тай більшість колег виглядають як якісь зомбі з сірими очима без душі.

А потім дівчинка робот в місцевій корпоративній системі яка побудована на дуже крутих технологіях віртуального простору каже вам "вітаю Браяне ви мисливець на відьом".

Мій батько пан диявол, диявол який в деталях.

Геймплейно ця гра являє собою квест інколи з доволі простим стелсом. Але весь смак цієї гри саме в історії та атмосфері. Гра починає з нами гратися ще з назви адже Yuppie це загальна назва субкультури кар'єристів в 80-х роках. Чому ж тоді Psycho? Тому що вам потрібно буде розібратися в трагедії сім'ї синтр та і компанії загалом, а це означає що вам потрібно буде побачити багато чого від людської многоніжки до відділу кадрів який зробить з вас "справжнього чоловіка" ну і це не враховуючи корпоративи з пентаграмами.

Якщо ваш корпоратив такий, то я буду задоволений
Взагалі гра дуже майстерно обігрує різні стереотипи та моменти життя офісного працівника та перетворює їх в кошмар. Але коли ти бачиш матричний принтер який повзе за тобою аби взяти як чорнила твою кров. Або токсичних працівниць відділу кадрів розумієш на що це алюзія, чому це саме так. Гра дуже майстерно використовує тематику "Корпоративного жаху" показуючи доволі звичні якщо подумати речі в середовищі кар'єриста. Не дивлячись на те що я кажу про жах гра не є прям хорором, але доволі кріпова в деяких місцях. Антуражу додають і другорядні персонажі типажі яких можна зустріти в будь якому офісі ну або стереотипи тут навіть технічний спеціаліст індус. Але під кінець гри майже всі вони як давні друзі хоча ти знаєш їх кілька годин.

Я абсолютно рекомендую цю гру якщо вам потрібен якийсь незвичний досвід та цікаві декорації з історією. В грі також є шикарна українська локалізація. За що я вельми дякую автору та яка не викликала в мене ніяких питань чи відрази.

Оцінка: Супер Жаба