Обкладинка для допису Рецензія на українську гру Unroaded

Рецензія на українську гру Unroaded

Unroaded – це коротенька безкоштовна візуальна новела, яку створили розробники з України.

Історія гри ведеться від лиця Бродяги, який являється «живим» мерцем і який хоче віднайти своє місце в світі зруйнованому страшною війною. Протягом сюжету, йому траплятимуться такі ж самі мерці як і він, котрі ще не втратили повністю останні крихти розуму. І у кожного буде своя філософія, як жити далі. А будуть й ті, хто без упину воюють, бо вже зовсім збожеволіли. Вони вмирають, встають та знову воюють і не можуть знайти спокій. Цей аспект історії даного світу, нагадав мені Dark Souls. Тому що в Темних Душах схожа концепція смерті та переродження, аж поки персонаж не втратить останні краплі розуму.

Історія мені сподобалась, тож я пройшов гру чотири рази, щоб отримати всі фінали. А кожне нове проходження давало змогу дізнатися більше про світ Unroaded, бо кожен вибір у грі змінює деякі подальші репліки. Але й після одного проходження стане ясно, що тут і до чого.

Візуальна складова та музичний супровід мені теж сподобалися. Фони в грі красиві та ніби розмальовані пензлем і фарбами. А музичний супровід створює правильну атмосферу зруйнованого світу. Мелодії в Unroaded досить меланхолічні, що й не дивно, зважаючи на моральний стан головного героя та світу даної гри. А часом, до цих мелодій, додається якийсь гуркіт, котрий стає все голосніший та поступово стихає, ніби щось велетенське переміщується під землею, або завиває сильний вітер від якого мурахи починають бігти по шкірі. Словом – атмосферно.

Читати, або краще сказати – перебувати, у цій грі мені було цікаво і я отримав від цього задоволення. Приємна графіка, атмосферний музичний супровід, цікава історія українською мовою – все це про Unroaded. Тож якщо подобається такий жанр ігор, то спробуйте.

Посилання на мою рецензію гри в Steam тут - Unroaded