Обкладинка для допису Рецензія на українську гру Timeloop: Sink Again Beach

Рецензія на українську гру Timeloop: Sink Again Beach

Мені не вистачає ігор про піратів чи у піратському сетингу, бо я люблю таке, а проєктів на дану тематику злочинно мало. Саме тому, коли я вперше побачив українську гру Timeloop: Sink Again Beach в якій присутні пірати, то одразу захотів у неї пограти. І от тільки нещодавно я це нарешті зробив й просто в захваті від гри!

Сюжет

Не переживай, я теж поки що нічого не розумію

Історія гри виявилась дуже кумедною, бо з головним героєм на ім’я Джек постійно трапляються якісь халепи. Все почалося з того, що він пообіцяв розвіяти прах свого друга, з яким вони навіть друзями не були. Просто Джеку стало шкода того хлопця, бо інших друзів у нього не було. Так він і опинився на острові Мавп острові Смерті, бо остання макака на острові померла ще років сорок тому. Щойно головний герой висаджується на острів, а колишній пірат Харві, котрий і доставив нашого протагоніста сюди відпливає по наступного пасажира, як в його човен влучають з гармати і тепер Джек застряг на цьому клаптику суші посеред моря.

Дослідивши трохи острів та познайомившись з його мешканцями, а саме зі священником, відьмою вуду, бандитом та розкрадачкою могил на ім’я Рут, яка чомусь знає головного героя і дарує йому годинник, Джек натрапляє на дивний п’єдестал. Спочатку він намагається помістити туди компас, котрий дав йому Харві, а потім годинник від Рут, але нічого не відбувається. Та коли він поєднує компас з годинником і взаємодіє з п’єдесталом, то розуміє, що може переміщатися в часі. Але тільки в межах одного дня. Тут і починаються всі веселощі.

О, вечірка на пляжі

Сюжет мені дуже сподобався і я реально отримав багато позитивних емоцій від історії, жартів та відсилок в грі. Діставшись до фіналу, яких до речі два, всі події склалися в логічну оповідь й все стало на свої місця. А коли я почув під час фінальної розмови з Харві майже дослівну цитату з фільму «Назад у майбутнє», то це було просто шикарно! Ну і мені так сподобалося, що я пройшов гру двічі :)

Ігролад

Підглядаю за собою з іншого часу :)

Ґеймплейно Timeloop: Sink Again Beach – це пригодницький квест від першої особи, де потрібно знаходити різноманітні предмети та використовувати їх у відповідних місцях. Ну і виконувати завдання від персонажів цього острова. І робити все це дуже цікаво та весело, бо по-перше, діалоги й ситуації в грі кумедні, а по-друге, Джек вміє подорожувати в часі.

Для переміщення Джеку доступний ранок, обід, вечір та ніч. І спочатку все просто й безтурботно. Підходиш до одного з п’єдесталів та переносишся у один з періодів дня та говориш з усіма персонажами, які знаходяться в різних місцях в залежності від часу доби, й шукаєш потрібні для завдання предмети. Та вже згодом я помітив, що островом бігає ще один Джек і повністю повторює ті ж самі дії, що їх робив я… Тут в мене ледь щелепа не відпала, бо я такого в іграх не бачив ні до Timeloop: Sink Again Beach, ні після! Ця гра і механіка унікальні!

Зробив скріншот, як я роблю скріншот :)

Але й це ще не все, бо після кількох таких переміщень в часі, островом вже бігало двоє Джеків і ще одним керував я, тобто, разом нас виходило троє… Тут гра перетворюється на якийсь стелс, бо потрібно уникати зустрічі з собою, щоб не зламати просторово-часовий континуум. Але якщо таки натрапиш на самого себе, то гра просто завантажиться біля нещодавно використаного п’єдесталу. І ця механіка дуже класна, я часто ловив себе на думці, що не пам’ятаю, куди ходив далі у минулому й як мені тепер слід прокладати свій маршрут, щоб не потрапити собі на очі. Ну і слідкувати за іншим собою було дуже незвичайно і прикольно :)

Візуал та музика

А гарно тут

В візуальному плані, гра має вигляд 3D мультика і похвалитися супер технологічною графікою не може. Але вона підкупає своїм дизайном та мальовничими пейзажами острова з пальмами, дерев’яними будиночками, золотистим пляжем та заходом сонця. А самі ж персонажі зображені по-карикатурному приємно і це ідеально підходить для такої комедійної історії. Є проблемки з чіткістю деяких текстур, бо одні виконані добре і детально, а деякі дуже мильні й роздивитися що там зображено чи написано не вдається. І це трішечки псує враження від картинки, але це не критично.

Музичні ж композиції тут прекрасно доповнюються гумористичну атмосферу гри. Я коли тільки з’явився на пляжі, то спочатку просто бігав і роздивлявся все навколо та кайфував від веселої музики. Не хотілося навіть просуватися по сюжету, а хотілося просто дивитися на море та отримувати задоволення :) Окрім веселої музики, є в грі й містичні композиції, котрі звучать вночі й добре урізноманітнюють музичний супровід. Також є ситуативні мелодії, які звучать під час катсцен і відповідають цим моментам за настроєм. Тож музика в Timeloop прекрасна, мені дуже сподобалася.

Озвучка

О, відсилка на фільм "Назад у майбутнє"

Окремо хочеться поговорити про повну українську озвучку, тому що вона класнюча :) Голоси акторів підібрані добре і слухати їх одне задоволення. Тут прям велика ПОДЯКА розробникам та акторам за чудову роботу! Є тільки маленьке зауваження, коли Харві розповідає про свою кохану, я не відчув горе в його голосі. І тут або я неуважний, або автори так і задумували, бо гра все ж таки не драма, а комедія. Та в цілому – озвучка вийшла дуже класна!

Підсумок

Я вже давно не відчував таких яскравих емоцій від гри, тож був дуже приємно вражений Timeloop: Sink Again Beach. Гра весела, кумедна, з купою відсилок на різноманітні фільми, серіали та інші відомі цитати та меми. Просто послухайте проповідь священника вранці, де він «стріляє» відсилками наче з кулемета :) А за рахунок унікальної механіки переміщення в часі, ця гра дарує якийсь новий досвід, принаймні для мене, та купу позитиву. Однозначно рекомендую спробувати всім.

Захід сонця і море, що може бути прекрасніше

PS: я читав, що у деяких гравців були проблеми з досягненнями та з баґами. Можливо, то так тільки на релізі було, тому що зараз, абсолютно ніяких проблем з грою немає і все працює так як треба. Єдина проблема – я отримав всі досягнення в грі, а вона не додалася до списку Ідеальних ігор у Вітрині перфекціоніста… Але, то таке.

Посилання на мою рецензію гри в Steam тут - Timeloop: Sink Again Beach