Обкладинка для допису Рецензія на українську гру Titan Chaser
Rodan
Rodan

Додано • Оновлено

Рецензія на українську гру Titan Chaser

Titan Chaser – це гра, яку створив українець Стас Шостак практично самотушки, в фінальних титрах вказано про кількох людей, що допомагали в розробці та озвучуванні. Даний проєкт трошки дивний, хоча правильніше буде назвати його незвичайним, і я постараюся розповісти в якому сенсі.

Виверна

Сюжет

Як такої, історії в Titan Chaser немає та тим не менш, є про що написати. Грати ми будемо за дівчину, яка працює на дуже специфічній роботі в нічну зміну. Вона слідкує за тим, щоб Титани випадково не нашкодили людям та їхнім будинкам. Тому що Титани хоч і не бажають зла, та через свої велетенські розміри можуть заподіяти лиха. І коли я розказую про їх розміри, то й насправді маю на увазі Велетенських Титанів. От саме цим поєднанням сучасного світу з велетенськими істотами з різних легенд та міфів, гра Titan Chaser і є незвичайною, унікальною та дуже атмосферною.

Але і зовсім без подробиць про життя головної героїні та околиць ви не залишитесь, бо вона коментує та розповідає історії про всі ключові будинки, об’єкти та місця, які відвідуватиме протягом гри.

Хоч і великий, але не злий Титан

Ігровий процес

Тут все досить просто, бо це симулятор ходьби і поїздок на автомобілі. Але грати мені було цікаво, бо ідея пошуку Титанів мене дуже захопила та й реалізовано це добре, а коли таки зустрічаєш цих велетнів, то аж подих перехоплює.

Починається все з того, що героїня прокидається в мотелі та сідає в авто зі спеціальним прожектором для відлякування чи приманювання Титанів. Далі читаєте завдання на цю ніч і вирушаєте на пошуки в задане місце орієнтуючись по підказкам. Мапа тут не інтерактивна та не показує де саме зараз знаходиться головна героїня та ціль завдання. Тож доведеться трошки поміркувати і уважно звірятися з мапою, щоб не блукати локацією наосліп. Спочатку, робити це було незвично, бо я вже звик до сучасних ігор з різноманітними відмітками на мапах, але вже через десяток хвилин освоюєшся і можеш навіть самостійно обирати правильний шлях. Тим паче, що в грі є дорожні вказівники з назвами та напрямками до ключових місць.

За кермом вірного автомобіля

Візуал та звук

З точки зору графічного виконання гра виглядає стильно і дуже атмосферно. Ніч, туман, неонові вогні мотелю та заправних станцій створюють відчуття чогось такого містичного і хоча в грі немає ворогів та в мене інколи складалося відчуття, що за мною хтось спостерігає. В такі моменти ставало трошки моторошно.

Доповнює весь цей стиль та атмосферу музика, яку можна слухати в автомобілі, вставивши касету до магнітоли. Не вистачає тільки олівця, щоб робити перемотку. Хто шарить про що я, той зрозумів :) Композиції тут різноманітні, одні спокійні та заспокійливі, а від інших віє містичністю. Одна пісня навіть нагадала мені головну тему серіалу «Дивні Дива». Та окрім музики, на касеті записана якась радіопередача, що чергується між композиціями. Я завжди її перемикав, бо у диктора такий пронизливий голос, що мені від нього робилося моторошно. Але це робило атмосферу в Titan Chaser ще містичнішою, якщо комусь цього захочеться.

Дуже атмосферна заправка

В грі присутня текстова українська локалізація. Вона не ідеальна і потребує корегування, але грати можна. Цей аспект можна покращити і я думаю, що розробник це б легко виправив, але він зараз захищає нас в лавах Збройних сил України, за що йому велика Подяка та Слава, тож у нього є більш нагальні справи. Сподіваюся, що в майбутньому українську мову в Titan Chaser покращать та якщо вам щось не сподобається, то можна грати англійською, бо гра не важка й не потребує глибоких знань з англійської мови.

Підсумки

Майже Чеширський Місяць

Мені однозначно сподобалася Titan Chaser, тому що в ній можна приємно провести час і трохи розслабитися. Вона незвичайна за рахунок своєї концепції з Титанами, стильна та дуже атмосферна і якщо у вас не викликає відторгнення симулятор ходьби, то дана гра принесе три години задоволення. Ціна Titan Chaser не висока і це хороший спосіб підтримати українського розробника та ще й себе потішити.

Посилання на мою рецензію гри в Steam тут - Titan Chaser