Обкладинка для допису Омнімен відвідує світ Mortal Kombat 1 - короткий огляд персонажа і поточного стану гри

Омнімен відвідує світ Mortal Kombat 1 - короткий огляд персонажа і поточного стану гри

Думай, Ед Бун, якщо ти випустиш огризок від гри в вигляді live-сервісу то навіщо гравцям за нього платити?

👉 Коли в 2011 році вийшов Mortal Kombat 9, серія ввійшла в нову еру, що виражалось через велику кількість ознак, найбільш помітною з них був той факт, що замість збанкрутілої Midway брутальними файтингами стала займатися Netherrealm Studios. І хоч по факту це була та ж сама студія, викуплена і перейменована, не помітити зміни було доволі складно, адже з повноцінного 3D серія повернулась до двох вимірів, або ж 2,5D, якщо точніше, історія почалася з самого початку, отримавши купу змін але зберігаючи декі канонічні події, а геймплей в кожній новій грі обростав все більшою кількістю доповнень. Втім, була й ще одна характерна ознака – починаючи з МК9 в серії починали з’являтися гостьові персонажі.

👉 В дев’ятому МК це був Фредді Крюгер з відомої кіносерії слешерів (а власникам PS3 пощастило ще й отримати Кратоса з God of War). Mortal Kombat X пішов далі і влаштував справжнє протистояння між Чужим та Хижаком а також Джейсоном Вурхізом та Шкіряним Обличчям. 11 ж частина серії спочатку не робила ставку на протистояння, натомість обравши персонажів, яких дуже давно просили додати, в результаті чого в серії нарешті можна було пограти за Спауна, а Джокер зміг розкритись з нової сторони, не будучи стримуваним підлітковим рейтингом Injustice. До протистоянь культових персонажів пізніше теж дійшли, а тому гравці змогли зіграти за Термінатора (щоправда його версію з останнього убогого фільму), Робокопа і Рембо, та врешті решт з’ясувати, хто ж з них міг би перемогти.

👉 Майже з усіма згаданими персонажами можна прослідкувати чіткий патерн, адже вони прийшли з поп-культури 80-х і 90-х, що загалом чудово поєднується з МК, яка з’явилась в 1992-му. А от коли черга дійшла до нової гри в серії, то тут у фанатів вже виникли питання, бо мало того, що в першому комбат паку половина персонажів – саме гостьові, так це ще й не якісь персонажі з хорорів/слешерів чи герої бойовиків. І якщо Омнімена, про якого ми далі поговоримо, просили додати в МК, то з Хоумлендером і Миротворцем ситуація не настільки однозначна і питання того, як вони впишуться в гру, ще стоїть доволі гостро, особливо з урахуванням розвитку МК1 і наповнення його контентом, що через сирий стан і жадібність WB Games м’яко кажучи реалізовується не найкращим чином. Втім, перейдемо безпосередньо до Омнімена.

So be it. Do you really think you can stop me?

📈 Я, як і багато інших гравців МК, дізнався про Омнімена саме з анімаційного серіалу Invincible, і цей брутальний персонаж, що вже в першій серії влаштовував справжню різню з яскравими добиваннями, тоді виглядав як ідеальний кандидат для гостьових персонажів в Мортал Комбаті. І хоч я чекав його з меншим нетерпінням ніж того ж Спауна в МК11 (бо останнього наче планували ще в МКХ), все ж той факт, що з усього комбат паку він виходив першим, не міг не радувати і, як і в випадку зі згаданим МК11, схоже що Netherrealm знову вирішили почати випуск додаткових персонажів із однієї зі своїх кращих робіт, як це було колись із Шанг Цунгом. Чи виправдали ж ці очікування мої сподівання? Стосовно Омнімена – так, стосовно всього іншого – точно ні.

📈 Але давайте підемо по порядку. Враховуючи дві випущені частини Injustice за плечима, було не дивно, що в NRS є досвід створення персонажів, подібних до Супермена, але з урахуванням того, що в Нолана здібностей поменьше – всього-то неймовірна сила і швидкість, майже повна невразливість, сповільнене старіння, регенерація і здатність літати. Все це чудово втілилося в грі, адже в геймплейному плані в Омнімена є майже все, що тільки можна, хіба що крім кавової машини та атак з проджектайлами, але це можна виправити за допомогою камео та й питання стосовно того, а чи потрібні вони йому взагалі, залишається відкритим.

📈 Персонаж може різко скорочувати дистанцію, в тому числі як за допомогою звичайного удару, який при певних обставинах міняє його із супротивником місцями, так і за допомогою пари спецприйомів, один з яких взагалі має броню при посиленні. Його удар з бавовною™ не тільки гарно підходить для контролю дистанції, але й при посиленні покриває добру половину арени та здатен знищувати проджектайли. Але, напевно, найбільш потужною є його стійка вультруміта, яка дає просто широченний простір для взаємодії. Тут і захоплення з виходом на комбо, і удар через половину арени, і оверхед Sheeva-style, і стильне комбо з киданням супротивником по всьому екрану, і можливість миттєвого переміщення ворогу за спину, не говорячи вже про банальну відміну стійки. До речі, я вже говорив, що весь той час, поки Омнімен знаходиться в цій стійці, він невразливий до всіх проджекталів? А якщо ви ще й посилите її то він взагалі буде ухилятися навіть в ближньому бою (щоправда низькі атаки все ж попадатимуть по ньому).

👿 І хоча я дуже мало грав за нього в онлайні, все ж можу зробити висновок, що перший DLC персонаж виявився доволі якісним та навіть кращим за деяких героїв з базового ростеру. Але це стосується геймплею, в усьому ж іншому останні оновлення лише розчаровують. Якщо раніше, в тому ж МК1, разом з кожним новим DLC персонажем йшов ще й тематичний набір скінів та екіпірування для трьох вже наявних героїв (а власники комбат паку отримували ексклюзивний ще й для четвертого), то в МК1 ви нічого крім самого персонажа більше не отримаєте, адже бідному інді-видавцю WB Games треба якось покривати витрати, і очевидно 2600 грн за гру з комбат паком це дуже демократична ціна, а тому все більше дійсно якісної косметики з’являється виключно в донатному магазині за кристали, які в самій грі можна заробити в дуже обмеженій кількості, не співставній з тим, скільки всього цікавого за них пропонують.

👿 З кожним новим оновленням я все більше переконуюсь що Mortal Kombat 1 випустили на рік чи два раніше ніж планували і ми отримали непоганий, але все ж огризок від повноцінної гри, який тепер намагаються перетворити на live-сервіс, щоправда, забувши про те, що продають гру за фулпрайс (хоча на момент написання даного тексту консольні версії гри отримали знижку в 40% в честь чорної п’ятниці, що явно свідчить про те, як все добре в WB).

👿 Повертаючись до, власне, Омнімена – хоч геймплейно мені і складно висувати якісь претензії, але з візуалом проблем вистачає. Вчергове згадуючи МК11 – там кожен DLC персонаж мав по чотири різні скіни з 10 реколорами кожен та 3 різні предмети екіпірування, по 30 видів для кожного. Що отримав Омнімен? Жодного альтернативного скіна, тільки стандартний, кілька реколорів до нього, та з десяток, якщо не менше, предметів екіпірування, в його випадку це плащ, рукавиці на чоботи що займають один слот (і який сенс було різати слоти з трьох до одного якщо ви все одно робите три предмети а потім об’єднуєте в один?). Але натомість WB почали продавати скіни з попереднього сезону в донатному магазині. Я буквально чую, як їм потрібна кожна копійка, яку вони зможуть видоїти з власників МК1. А ще за прокачку Омнімена не дають донатні кристали, на відміну від базових персонажів, але це вже не дивує. Хоча за те, що його озвучує Дж. К. Сіммонс, та ще й є Омнімен у вигляді коментатора, дяка.

These people are meaningless. They're cavemen without us.

Omni-Man DLC – це:

👌 Нове ера жадібності WB
👌 Головний фанат Шіви
👌 Хлопки прямо як Бєлґородє
👌 Можливість провести хіропрактику Хавіку
👌 Той самий скін «Батько наш Бандера» для Павла Зіброва
👌 Бруталіті з використанням вусів
👌 Патріотичний невколупний образ
👌 Звичайний день в пітєрському метро

🔷 Гарний як наративно так і геймплейно персонаж, що вийшов доволі різностороннім та підійде як фанатам Invincible, так і звичайним гравцям в МК. На жаль, все інше лише доводить, що WB будуть намагатися заробити гроші на всьому, що стосується даної гри, а тому все ще найкращим варіантом є почекати рік-два і взяти яке-небудь повне видання із суттєвою знижкою. 🔷

🔰 Діагноз – Wallets are mine to conquer! 🔰